Borda Guiu | La Ruta Romànica
16345
blog_post-template-default,single,single-blog_post,postid-16345,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

La Ruta Romànica

08 oct. La Ruta Romànica

El Pirineu català està esquitxat de petites taques en forma d’esglésies, ermites o catedrals (com la de la Seu), que són la màxima expressió de l’arquitectura romànica. I és que a Catalunya, a partir de l’any 1000, va començar a sorgir un tipus d’arquitectura autòctona, que era la confluència dels corrents anteriors (visigot, musulmà i carolingi), caracteritzada per la seva monumentalitat i la riquesa de la seva decoració escultòrica.

En les ciutats més pròsperes, com la Seu d’Urgell, les construccions van ser espectaculars, i en els llogarrets més petits, eren petites esglésies o ermites construïdes sense recursos però seguint la línia que la moda marcava.

A l’Alt Urgell hi ha un centenar d’aquestes construccions, i una part d’una ruta dedicada al romànic que travessa per les poblacions de Cava, El Pont de Bar, Estamariu, Les Valls d’Aguilar, Les Valls de Valira o Montferrer i Castellbò. És la Via Romànica, que ens porta a descobrir 53 d’aquests monuments.